Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Penger rett i dass!

De røde toalettene langs E-6 ved Mjøsa får mange til å se rødt.

Toaletter: To røde toaletter med utsikt over Mjøsa, kostet nær 17 millioner kroner. Foto: Øyvind Holmstad / Wikimedia Commons
Toaletter: To røde toaletter med utsikt over Mjøsa, kostet nær 17 millioner kroner. Foto: Øyvind Holmstad / Wikimedia Commons

Hadde det bare vært denne ene gangen at Statens Vegvesen flottet seg, men disse toalettene står som symbol på galskapen som rår den norske vegutbyggingen.

Hvilket annet land ville tatt seg råd til to offentlige toaletter til kr. 17,0 millioner.

Når Vegvesenet får lov til å slipper seg løs, er det ikke måte på hvor fine og flotte de nye motorveiene, og omkringliggende fasiliteter er.

Apropos vegprosjekter; nå har Statens Vegvesen akkurat åpnet verdens lengst undersjøiske tunnel, og den blir kanskje slått av den planlagte tunnelen som skal knytte Stavanger- og Haugesundområdet sammen. Nå har fylkene gudskjelov og takk fått kalde føtter, og hele prosjektet står i fare for å stoppe opp.

Kanskje like greit, når vi vet at det neste store prosjektet er en fergefri riksvei fra Kristiansand til Trondheim – i distriktsutbyggingens navn. Også dette prosjektet bør stoppes, før det unnfanges.

Erna Solberg, hennes regjering og Stortinget bruker fremtidige generasjoners penger. Fremtidige generasjoner som vi på den ene siden forsøker å predike moderasjon, miljøvern, solidaritet, gjenbruk, kortreiste varer og ikke kast.

Annonse

Alt er bare svada samtidig med et offentlig forbruk som er helt hinsides enhver fornuft, og toalettene er bare en dråpe i havet.

Problemet er, hvis det går an å si det slik, at Erna Solberg og statsministere før henne velter seg i olje- og gasspenger. Solberg som sammen med Frp, skulle effektivisere og rasjonalisere norsk byråkrati og offentlige etater. Frp varslet endog «krig mot byråkratiet».

Antall ansatte i offentlige virksomheter bare øker og øker, og da snakker jeg ikke om sykepleiere, hjelpepleiere, lærere og andre tjenesteytende ansatte, men om antall byråkrater.

Mye penger både korrumperer og fordummer, og noen må sette ned foten og si stopp – nå er det nok!

Tilbake til toalettene; lederen for prosjektet; «penger i dass» langs Mjøsa, Taale Stensby, sier selvsagt at dette er vel anvendte penger, fordi dette blikkfanget vil få folk til å ta en etterlengtet hvil og hindrer dermed dødsulykker.

Nå har det seg bare slik at etter at de bygde motorvei fra Drammen til Tønsberg har det ikke vært en eneste dødsulykke, selv uten toaletter til sytten millioner.

Signal- og stoppeffekten langs Mjøsa er i alle fall stor. De røde toalettene får stå som nok et grelt eksempel på en regjering og en norsk stat med for mye penger, og noen av dem går rett i dass.

Da gjenstår det bare å si til ungdommen; ikke gjør som Erna sier!

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Lunken kriseforståelse