Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Overdådig regjeringskvartal eller bredbånd til hele Norge?

«Populistisk vås!» Slik omtalte Høyres avgåtte kommunalminister Senterpartiets mål om å kutte i den voldsomme pengebruken på regjeringskvartal i Oslo sentrum.

Kutter kostnader: Bare i løpet av et drøyt halvår har Senterpartiet og Arbeiderpartiet redusert kostnadene knyttet til regjeringskvartalet med 5 milliarder kroner. Og vi stopper ikke der, skriver Sps Per Martin Sandtrøen. Foto: Hanna Johre / NTB
Kutter kostnader: Bare i løpet av et drøyt halvår har Senterpartiet og Arbeiderpartiet redusert kostnadene knyttet til regjeringskvartalet med 5 milliarder kroner. Og vi stopper ikke der, skriver Sps Per Martin Sandtrøen. Foto: Hanna Johre / NTB

Hva har så skjedd etter Astrups famøse angrep på Senterpartiet? Jo, bare i løpet av et drøyt halvår har Senterpartiet og Arbeiderpartiet redusert kostnadene knyttet til regjeringskvartalet med 5 milliarder kroner. Og vi stopper ikke der.

Jobben er ikke ferdig. Vi skal spare enda mer i den overdådige pengebruken som Høyre-regjeringen planla på prestisjebygg i Oslo sentrum. Grunnen til at vi sparer penger er både at vi ønsker mye mer nøysomhet i hva regjeringskvartalet må inneholde. Og at vi kutter ned på Høyres planlagte byråkrativekst.

I tillegg til regjeringskvartalet kutter regjeringen inn på pengebruken på blant annet Nationaltheatret. Til sammen vil dette fort bidra til at regjeringen sparer inn 10 milliarder kroner på bygg i Oslo sentrum.

Dette er penger som eies av det norske folk i fellesskap. Pengene kan brukes på en langt klokere måte for hele Norge, og arealet i Oslo kan brukes annerledes for å gi et bedre byliv. Hva kan vi få for 10 milliarder kroner? Her er tre eksempler på hvordan pengene kan brukes på en langt bedre måte for å utvikle hele Norge:

Annonse

* Staten kan sikre høyhastighets bredbånd til alle norske husstander og alle bedrifter i Norge.

* Vi kan halvere prisen på alle flyruter i Norge utenom de største byene i 20 år! (altså halvere prisen på alle FOT-ruter).

* Vi kan sikre at alle ferger med mindre enn 100.000 passasjerer i Norge blir gratis de neste 60 årene.

Politikk er å ville. Politikk er å prioritere. Prioritere det som er aller viktigst for at flest mulig skal leve best mulig liv. I stedet for overdådig pengebruk på prestisjebygg i Oslo sentrum, prioriterer denne regjeringen å utvikle hele Norge.

Høyres mann i Kommunaldepartementet hadde åpenbart andre prioriteringer enn dagens regjering.

Anklagen om at å kutte i regjeringskvartalet var «populistisk vås» var sterk. Den fortjener en forklaring. Hva mener egentlig Astrup når han anklager andre for «populisme»? Mener han egentlig populær politikk han selv er imot?

Neste artikkel

Så la oss konkurrere på like vilkår da