Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nortura stimulerer til levering …

Takk, Ole Nikolai Skulberg og finn Avdem, for at dere tok dere tid til å svare på mine påstander og spørsmål i Nationen 15. september. Men jeg ble ikke mye klokere av svaret.

Høysesong: Høsten er høysesong for lammekjøtt. Foto: Lars Bilit Hagen
Høysesong: Høsten er høysesong for lammekjøtt. Foto: Lars Bilit Hagen

At forskjellen i kroner pr. kg mellom høyeste og laveste pris er kr 10,70 er vi alle i stand til å regne ut på bakgrunn av prisløypene. Men spørsmålet mitt gikk på å lage ei prisløype som stimulerer til levering nettopp når etter er størst, i septembersesongen. Kan Nortura forklare hvorfor pris til produsent da er på så lavt nivå?

Annonse

Mitt poeng med å stille spørsmål ved stimuleringen til å levere stadig tyngre lam gikk selvsagt ikke ut på den selvsagte tingen at slaktet bør være på minimum 15,1 kg. Selvsagt skal små og magre lam få nødvendig sluttfôring.

Derimot siktet jeg til det stresset som har pågått i flere tiår med å få lam som allerede bikker 20 kg slaktevekt rett fra heiebeite plent må bevege seg oppover i skalaen, med unødvendig tilleggsforing som resultat.

For øvrig savner jeg forklaring på sammenhengen mellom dette vektøkningsstresset og det årlige fryselageret av lammekjøtt.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Ministeren fraskriver seg ansvaret for pelsdyrbøndene