Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lønn og ledelse

Hvem i samfunnet får over 200 000 i lønnsøkning på grunn av noe som betegnes som «utvidet ansvarsområde»?

Lønninger: Hvorfor skal ledere tjene så annerledes mye mer enn alle andre, spør innsenderen. Foto: Mariann Tvete
Lønninger: Hvorfor skal ledere tjene så annerledes mye mer enn alle andre, spør innsenderen. Foto: Mariann Tvete

Konserndirektør for kommunikasjon, bærekraft og samfunn, i Nortura. Når det ikke går så bra, blir det vel nye utfordringer. En må tenke nye tanker, og det er kanskje det som er utvidet ansvarsområde? Men en skal vel tenke sammen med noen? En skal vel skape bærekraft sammen med noen. Det blir vel ikke bærekraft i Nortura uten at bøndene er med og bærer. Kommunikasjon kan det jo uavhengig av alt, bli mye av uansett.

Jeg er ikke bonde så jeg kan jo være likeglad med lederlønningene i Nortura. Men jeg er vel med og betaler når jeg kjøper Norturas produkter.

Nationen 18.2 oppgir at fem Nortura-direktørene har til sammen 10,59 millioner i årslønn.

Annonse

Les saken her:

Det er så besnærende det der med ansvar, om ledere som må ha så mye penger for å ha ansvar. Men alle Nortura-ansatte har vel på hver sin post ansvar og det får konsekvenser hvis de ikke gjør jobben sin og med det som kreves av kvalitet og sikkerhet. Nortura er vel helt avhengig av bøndene og den jobben de gjør og den kvaliteten de leverer.

Hvorfor skal ledere tjene så annerledes mye mer enn alle andre? Er det virkelig så mye mer krevende å være konserndirektør enn det er å være bonde? Husdyr er levende vesener og må ha stell hver eneste dag. Et tilsvarende ansvar har ikke konserndirektøren.

Men bøndene kan vel sjøl ta grep og velge styrer som finner en helt annen balanse mellom lederlønninger og de virkelige produsentene. Hvis bærekraft er det nye ansvarsområdet til en av Norturas konserndirektører, så får vi huske at det blir ikke noe bærekraft om vi ikke alle tar ansvar.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Ikke la distriktsarbeidsplasser gå tapt