Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fotballen må være alkoholfri

Publikumssvikten er merkbar på norske fotballbaner. Kan det være grunnen til at Fotballforbundet går inn for fri flyt av alkohol på landets tribuner?

Tomme seter: Mange fotballkamper sliter med lave publikumstall. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Tomme seter: Mange fotballkamper sliter med lave publikumstall. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det går ikke an å se bort ifra det. Alkohol til alle som vil ha det kan få folk tilbake til arenaene. Alkohol er populært, og den får trauste nordmenn til å miste hemningene.

Det sørgelige er bare at det virker som at ikke Fotballforbundet og klubbene har fått med seg hvor mye lidelse alkohol kan føre til.

I Norge i dag er det allerede en million mennesker som blir direkte berørt av alkohol. Det er de 300.000 som ikke klarer å kontrollere det, samt pårørende og arbeidsgivere. Og det i et land med bare drøye fem millioner innbyggere.

Annonse

Alkohol er et legalt rusmiddel, som fører til mye elendighet i de tusen hjem. Og som gir flere hundre mennesker i Norge hvert år skader for livet. Av stimulerende midler er det bare røyk som skader flere.

Men dette ser ikke ut til å bry verken forbund, fotballedere og en god del publikummere. For dem ser det ut for at det er viktigere med penger i klubbkassen og å ruse seg på tribunen.

Det er kommunene som har siste ord i saker som dette. Og i flere av dem har svaret vært et klart nei. Og med det vist en ansvarsfølelse som er mangelvare i flere andre kommuner.

Og takk for det. Idrett og alkohol hører ikke sammen.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Friskere husdyr gir mindre antibiotikaresistens