Flere nordmenn på tur til Sverige sperret opp øynene da landsbruksminister Lars Peder Brekk fra Senterpartiet dukket opp på ICA-butikken Gränsbua i den svenske kommunen Gäddede skjærtorsdag, skriver VG.

Blant dem som så Brekk på handletur er melkebonden Dag Arvid Totland (42).

- Jeg gikk bort til ham og sa at jeg syntes han burde handle i Norge og ikke i Sverige. Da svarte han noe sånt som at han brukte å handle i både Norge og Sverige, sier Totland til VG

Les også: Drøyt 30 tatt av politiet i Strömstad og Halden

Han har vært melkebonde i ti år på Sørli i Nord-Trøndelag. Han sier til VG at kommunen og bøndene sliter med den stadig økende svenskehandelen.

- Bøndene og næringen her hjemme taper penger på at nordmenn handler i Sverige. Han kan tro at han sparer penger fordi prisene ser billige ut, men maten i Norge er ikke dyr, sier Totland.

Les også: Årets mest harry dag i Strömstad

Brekk sier følgende i en tekstmelding til VG via sin rådgiver:

«Ja, Brekk bekrefter at han var sammen med en sønn og en nevø på tur i går på «gamle trakter» i Blåsjø/Geddede-området, der de har leid hytte og gått på ski i en årrekke. Nå har han bygd seg hytte på norsk side. På tilbaketuren var de innom stedet eneste butikk/nærbutikk og kjøpte noen kolonialvarer, snus mv.»

Les også: Virke: Grensehandelen koster Norge 10.000 arbeidsplasser