Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tror ulv har drept ponnier i Danmark

Den danske Naturstyrelsen undersøker om ulver for første gang har angrepet og drept ponnier i Danmark. Totalt er tre ponnier drept og ytterligere tre er forsvunnet.

Ulv mistenkes for å ha drept tre og jaget ytterligere to ponnier i på Vestjylland i Danmark. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Ulv mistenkes for å ha drept tre og jaget ytterligere to ponnier i på Vestjylland i Danmark. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Det er danske TV Midtvest som skriver dette.

Til nettavisen bekrefter viltkonsulent i Naturstyrelsen, Jens Henrik Jakobsen, at de undersøker saken. Angrepet skal ha funnet sted på en flokk ponnier i Stråsø Plantage på Vestjylland. Et område som ligger innenfor det som kalles ulvesonen.

– Det har jo vært angrep før, sier Jakobsen ifølge danske Landbrugsavisen.

– Vi vet at det er et foreldrepar. Det er også sett minst seks valper i sommer.

Tre drept

Angrepene skal ha skjedd over lengre tid på en mindre flokk ponnier. Totalt har tre ponnier mistet livet, og yterligere to er forsvunnet.

– Der ligger et skjellet der ute, som har ligget der en stund. Men der er det vanskelig å avgjøre hva som har skjedd, fordi det er nesten ingenting igjen, sier Jakobsen.

Annonse

– Så er det et par stykker som er vekke. En er blevet aflivet, fordi den hadde noen skader som var gamle. Hvor gamle vet jeg ikke. Og så er det en som ble drept natt til lørdag.

– Kan ikke være noe annet

Ponnienes eier Jørgen Blazejewicz er ikke i tvil om at det er ulven som har angrepet.

– Det kan ikke være noe annet. Jeg kjenner ikke til andre dyr i den danske natur som angriper på denne måten.

Blazejewicz skal, ifølge DR, ha mistet 200 sauer til ulv de siste tre årene.

Nylig innvandret

Ulven er nylig tilbakevandret til Danmark etter at den ble borte i 1813. Siden 2012 er det registrert 24 ulver i danmark. 11 tror man fortsatt holder til i Danmark, mens fire har gått ut av landet til Tyskland. To er døde, en av naturlige årsaker, mens en ble skutt i april 2018.

I tillegg er det, som Nationen skrev tidligere denne uken, sju ulver som er sporløst forsvunnet.

Neste artikkel

Fellingstillatelsen for ulv i Agder forlenget på nytt