De siste tre årene har forsker Ingunn Vågen testet ut produksjon av edamamebønner (soya) på NIBIOs forskningsstasjon Landvik i Grimstad. I år har hun også et testfelt på Ås, i samarbeid med NMBU. Foto: Anette Tjomsland.
De siste tre årene har forsker Ingunn Vågen testet ut produksjon av edamamebønner (soya) på NIBIOs forskningsstasjon Landvik i Grimstad. I år har hun også et testfelt på Ås, i samarbeid med NMBU. Foto: Anette Tjomsland.

Tror på en fremtid for soyaproduksjon i Norge

Soyaproduksjon kryper stadig lenger nordover. I land som Nederland, Estland og Canada produseres det soya, og norske forskere tester nå produksjon av edamame i Norge.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

100 dager for 100 kr

VÅRT BESTE TILBUD!

Neste artikkel

Forskere ber bønder redusere fosforgjødslinga av grønnsaker