Tror på en fremtid for soyaproduksjon i Norge

Soyaproduksjon kryper stadig lenger nordover. I land som Nederland, Estland og Canada produseres det soya, og norske forskere tester nå produksjon av edamame i Norge.

De siste tre årene har forsker Ingunn Vågen testet ut produksjon av edamamebønner (soya) på NIBIOs forskningsstasjon Landvik i Grimstad. I år har hun også et testfelt på Ås, i samarbeid med NMBU. Foto: Anette Tjomsland.
De siste tre årene har forsker Ingunn Vågen testet ut produksjon av edamamebønner (soya) på NIBIOs forskningsstasjon Landvik i Grimstad. I år har hun også et testfelt på Ås, i samarbeid med NMBU. Foto: Anette Tjomsland.
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

8 uker for 199,-

Helg+Digital

Bestill

8 uker for 249,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

8 uker for 299,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Norsk mat blir stadig renere