Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Trine og Ole Otto vant Årets unge bonde

Etter nesten 1000 nominasjoner i nominasjonsrunden og rekordmange stemmer i semifinalen, vant det unge paret Trine Pedersen og Ole Otto Grønning fra Stadsbygd.

Trine (26) og Ole Otto (26) vant «Årets unge bonde» stakk av med seieren lørdag kveld. Foto: Marius Svendsen / JCP PRAD
Trine (26) og Ole Otto (26) vant «Årets unge bonde» stakk av med seieren lørdag kveld. Foto: Marius Svendsen / JCP PRAD

– Finalistene har alle gjort oss stolte over å være en del av det norske landbruket, og det har vært en nærmest umulig jobb å velge en vinner, men til slutt var det en kandidat som stakk seg litt ekstra ut, sier landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp).

Prisen ble overrakt under Felleskjøpets Ny Bonde-samling i Lillestrøm lørdag kveld.

– På hotellrommet før middagen tok vi det med knusende ro, overbevist om at vi ikke kom til å vinne. Det er utrolig artig å bli sett for den jobben vi gjør. Det kreves mye for å tørre og ta sjansen og å satse, sier Ole Otto.

– Vi trodde ikke vi skulle vinne, vi som driver så tradisjonelt, sier Trine.

– Opptatt av bærekraft

Annonse

Juryen beskriver det unge paret som noen som tør å satse, er positive, og gode ambassadører for næringen med sin jordnære og positive holdning. På gården står dyrevelferd i fokus, og ting er tydelig på stell.

"Her utnyttes gårdens ressursgrunnlag til det fulle, og de er opptatte av bærekraft. Hun er også aktiv kommunepolitiker og jobber i gårdsbarnehage. Når man da legger til at paret er opptatt av fellesskapet i landbruksnæringa, og bidrar gjennom produsentlag lokalt, mener juryen årets vinnere er et strålende eksempel og forbilde for unge, norske bønder", skriver juryen i sin begrunnelse.

– Vi er stolte av å kunne leve av å drive gården, og at vi klarer det uten at jeg må ha inntekt utenfra. I tillegg er Trine er ei tålmodig dame som står med middagen klar i perioder der det lett kan bli for mye jobb. Vi er også så heldige at vi har både far min, som er kårkar, og en avløser som vi stoler på. I tillegg er et godt nettverk veldig viktig, og det har vi heldigvis her i grenda. Derfor er det også så viktig å inkludere nye bønder, sier Ole Otto.

Pengegave og avløser

Vinnerparet får 20.000 kroner i reisestipend, et gavekort fra Felleskjøpet til en verdi av 10.000 kroner, samt avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstenester.

Årets unge bonde er en kåring i regi av Norges Bygdeungdomslag, McDonalds i Norge og Felleskjøpet Agri. Hensikten med kåringen er å finne frem til ledende unge bønder i Norge, og å inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk. Det er den trettende gangen kåringen arrangeres.

Neste artikkel

Vil fjerne moms på frukt og grønt