Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Strand Unikorn skal levere korn for opptil 100 millioner årlig til Felleskjøpet Rogaland Agder

Etter fire år uten avtale er Felleskjøpet Rogaland Agder og Strand Unikorn blitt enige om handel av norsk korn.

Administrerende direktør i FKRA Ola Bekken og administrerende direktør Steffen Skolseg i Strand Unikorn skal handle korn. Foto: Strand Unikorn

Felleskjøpet Rogaland Agder (FKRA) og Strand Unikorn har signert en avtale om handel på norsk korn, skriver Strand Unikorn i en pressemelding.

Avtalen har en verdi på opptil 100 millioner kroner per år, avhengig av kornavlingen i Norge i den aktuelle sesongen.

– Avtalen innebærer at Strand Unikorn skal levere fôrkorn som tilfredsstiller etterspørselen og kravet til kvalitet i fôrproduksjonen, sier administrerende direktør i FKRA Ola Bekken.

Avtalen trer i kraft ett år etter at Felleskjøpet Rogaland Agder og Felleskjøpet Agri ble enige om å fjerne sistnevntes eksklusive rett til å selge korn til FKRA.

FK Agri har vært eneleverandør av korn til FKRA siden høsten 2013 og leverte parallelt med Strand Unikorn i sesongen 2008–2009 og 2012–13. Mellom 2009 og 2012 var Strand Unikorn eneleverandør til FKRA.

Les også: Kronikk: – Vi har hatt full åpenhet rundt detaljer i avtalen

I fjor var det uro rundt marknadsreguleringa for korn etter at Norske Felleskjøp åpnet import av over 100.000 tonn fôrkorn, til tross for at Strand Unikorn hadde 60.000 tonn på lager. Det er Norske Felleskjøp som er markedsregulator for korn i Norge.

Annonse

Les også: Dale tar strupetak på den samvirkebaserte reguleringen av korn – Nationens Kato Nykvist kommenterer

Administrerende direktør Steffen Skolseg i Strand Unikorn sier avtalen er viktig for selskapet.

– Det er den fordi den understreker bransjens enighet om å støtte markedsordningen for korn og de vilkårene som denne bransjeenigheten bygger på, sier Skolseg.

Regjeringen har uttrykt et ønske om å flytte regulatoroppgaven til Landbruksdirektoratet.

Bekken sier FKRA ønsker å gå tilbake til to parallelle leverandører av norsk korn.

– To konkurrerende leverandører vil bidra til mer konkurranse om å tilfredsstille krava til en stadig mer effektiv husdyrproduksjon, sier Ola Bekken.

Neste artikkel

Bitter Twitter-krangel etter omstridt matrapport