Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Statssekretær Widar Skogan (KrF) forteller om muligheter i ulvesonen

«Mulighetene for utmarksbasert næring og aktivitet i ulvesonen» – det er temaet for et seminar på Norsk Skogmuseum i Elverum torsdag.

Statssekretær Widar Skogan er selv bonde i Balsfjord kommune i Troms. Foto: Torbjørn Tandberg
Statssekretær Widar Skogan er selv bonde i Balsfjord kommune i Troms. Foto: Torbjørn Tandberg

Seminaret begynner klokka 18 og arrangeres av paraplyorganisasjonen Naturbruksalliansen.

Widar Skogan, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet, skal holde foredrag om framtida for næringsvirksomhet i utmarka der hvor ulven har slått seg ned og om hvilke tiltak regjeringen ser for seg at vil komme.

Blant de andre som kommer er Nils Christen Sandtrøen (Ap), Kristian Tonning Riise (H), Emilie Enger Mehl (Sp), Morten Ørsal Johansen (Frp) og Arild Hermstad (MDG), som alle er deltakere i en paneldebatt.

Annonse

Også Barbara Zimmermann, professor ved Høyskolen i Innlandet, skal foredra. Hun skal snakke om ulvens betydning for elgbestanden og elgjakten. Erik Sletten, tidligere sauebonde og ordfører i Trysil kommune, forteller om ulvens betydning for næring, jakt og friluftsliv i ulvesonen basert på erfaringene fra Slettåsreviret. Deretter skal Arne Rørå, administrerende direktør i Norskog snakke om økonomiske konsekvenser av ulv på småviltjakt og elg.

Naturbruksalliansen er et samarbeid med følgende organisasjoner: Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Norsk Sau og Geit, Norskog, Norges Skogeierforbund, Glommen Skog, Folkeaksjonen Ny Rovviltpolitikk, Norsk Almenningsforbund samt NJFF i Oppland og Akershus.

Neste artikkel

Brudd i forhandlingene for bryggeri og mineralvannfabrikker