Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Slaktedødsfallet i Grue: – Vi er preget

Dødsfallet i forbindelse med slakteulykka i Grue på Solør preger lokalbefolkningen. – Vi er preget, sier Merete Furuberg, tidligere leder i Småbrukarlaget.

Hjemkommunen til Merete Furuberg opplevde tirsdag en tragisk slakteulykke. Foto: Benjamin Hernes Vogl
Hjemkommunen til Merete Furuberg opplevde tirsdag en tragisk slakteulykke. Foto: Benjamin Hernes Vogl

Tirsdag mistet en mann i 40-årene livet i en ulykke i forbindelse med slakting av gris. Mannen skulle hjelpe naboen med slaktingen da ulykken skjedde.

Politiet anser dødsulykken på Namnå i Grue kommune som ei arbeidsulykke.

– Ulykken inntraff da han skulle sette en trynestropp rundt snuten på grisen samtidig som han holdt i slaktepistolen. Ved et uhell ble pistolen avfyrt og skuddet traff avdøde i brystregionen, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Det ble forsøkt gjenoppliving, men mannen døde på stedet.

– Det er tungt

Tidligere leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Merete Furuberg, har vært et kjent ansikt i norsk landbruk i mange år, og kommer fra Grue kommune. Hun forteller at ulykken preger.

– Det er klart det er tungt, for vi har ingen å miste. Det er også innenfor jordbruket og landbruksnæringa, så det var en støkk å få nyheten. Jeg var selv på et møte da jeg fikk beskjeden, og det ble veldig stille, sier Furuberg til Nationen.

Annonse

Har forteller at hun aldri har hørt om en lignende ulykke tidligere.

– Jeg har hørt generelt om vådeskudd, men ikke den typen slakteulykker. Vi er preget fordi vi har ingen å miste, og det er spesielt med så tragisk ulykke i jordbruket.

– De fleste kjenner hverandre

I 2019 var det fire arbeidsulykker i landbruket, og tallet har vært ganske stabilit over de siste årene.

– Vi har jobbet mye med det, og jeg var ofte involvert i ulike ting mens jeg var leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, og det jobbes til stadighet med det at man skal være forsiktig, sier Furuberg.

Ordfører i Grue kommune, Rune Grenberg (Ap), forteller at dette er noe som preger folk i kommunen onsdag.

– Det er klart at en slik sak går inn på hele befolkningen i en liten kommune. Vi er ikke større enn at de fleste kjenner hverandre, og hele samfunnet blir preget av en slik sak.

Neste artikkel

Mattilsynet klarer ikke målet om 400 uanmeldte svinetilsyn