Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sender lamming og beiting i alle kanaler tirsdag

Tidligere har Norges Bondelag tatt for seg fjørfe, gris og storfe i #bondetv. Nå står sauen for tur.

Andreas Larsen (39) skal livesende lamming på Facebook tirsdag. Her med sønnen Adrian (10). Foto: Privat
Andreas Larsen (39) skal livesende lamming på Facebook tirsdag. Her med sønnen Adrian (10). Foto: Privat

Bondelaget skal gjennom live-konseptet Bonde-TV sende både på Facebook og Instagram tirsdag. Der får bøndene selv filme og vise fram hvordan det er å drive med sau- og lammehold.

Andreas Larsen fra Harstad er en av dem som skal sende live. I tillegg til ammekyr har han også 160 sau, og har akkurat ferdigstilt en nytt fjøs til 270 vinterfora sau.

– Folk trenger mer kunnskap om dette området. Sauehold handler om mat, men også kulturlandskap og gjengroing, det er et klimatiltak på grunn av karbonbonding i jorda, og påvirkes av flom og ekstremvær, sier han i en pressemelding.

Utfordrende værsituasjon

Live fra fjøset skal han vise lamming og fortelle om hvordan han steller kopplam.

– Hos meg foregår lamminga for fullt. Vanligvis hadde jeg kunnet slippe dem på innmarksbeite allerede. Jeg har utfordringer med sludd og slaps da må sauene være i hus, sier Larsen.

Annonse

Norges vassdrags- og energidirektorats (NVE) ba før helga folk forberede seg på vårflom. I Nord-Norge er sannsynligheten for stor vårflom 95 prosent. Til NTB opplyser Tryg Forsikring at de forventer skader opp mot en halv milliard kroner.

Larsen forteller at værforholdene i Harstad er utfordrende.

– Etter 17. mai skal det bli varmere, da vil dyra slippes ut. Sein snøsmelting gjør elvene store. Dette kan være utfordrende, ikke minst for lammene som krever godt tilsyn. Og det skal de få.

– Ærlig innblikk i beite og lamming

Under tirsdagens Bonde-TV vil de også gå live fra flere andre distrikter, opplyser de i pressemeldinga. Tanken er at ved å bruke #bondetv, kan man enkelt finne andres innhold i sosiale medier.

– Vi ønsker at flere skal få kunnskap om hvordan dyra har det og se hvordan maten vi spiser blir produsert. Denne utgaven av Bonde-TV er en fin mulighet til å få et ærlig innblikk i beite og lamming, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Neste artikkel

Binne flyttes fra beiteprioritert område