Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sauebonde skjøt både sau og hund

En sauebonde i Troms skjøt fredag en hund etter at den hadde gått til angrep på sauene hans. Han måtte også avlive en sau som ble skadet av hunden.

Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Sauebonde Jarl Myrholt i Dyrøy kommune i Troms fikk fredag melding om at en hund hadde gått til angrep på sauene hans.

Da han kom fram til beitet oppdaget han at åtte av sauene hans hadde kommet inn på innmarka etter at noen hadde åpnet porten mellom inn- og utmark. Der fant han en av sauene sine såpass hardt skadet etter hundeangrepet at han så noen annen mulighet enn å avlive den. Han skjøt også en hund som var like i nærheten, skriver Folkebladet.

– Jeg gjorde som alle andre ville ha gjort. Jeg avlivet begge dyrene, og meldte så fra til politiet om det hele, sier Myrholt til avisen.

• Les også: Kjell Arne avlivet hunden som tok lammet hans

Annonse

Han mener selv at han handlet i nødverge og at han var i sin fulle rett til å avlive hunden. Han sier også at han har ventet på at noe slikt skal skje etter at flere forsøk på dialog med hundeeieren, som ifølge avisen har en flokk med hunder, ikke har ført frem.

– Vi sauebønder har i flere år prøvd å få en dialog med denne hundeeieren om hvordan vi skulle kunne drive våre næringer uten at det oppsto konflikter, men alle forsøk på å få ham i tale har strandet, sier Myrholt.

Neste artikkel

Gartnerhallen vil gjerne diskutere arbeidstiden til sesongarbeidere