Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nordland har brukt over hundre millioner for å få flere elever til landbruksfagene

I perioden 2012 til 2021 gir fylkesrådet i Nordland 150 millioner kroner til naturbruksutdanningen. Det får flere til å søke seg til landbruksfagene.

Mange ønsker å utdanne seg innen jordbruk eller fiske i Nordland. Foto: Mariann Tvete
Mange ønsker å utdanne seg innen jordbruk eller fiske i Nordland. Foto: Mariann Tvete

Fra investeringen til naturbruksutdanningen startet i 2012 har antallet elever økt fra 329 til 487 i 2019.

– Det er svært gledelig at tilbudene innen naturbruk også i år er en av søkervinnerne blant våre ungdom. Landbruksutdanningene er svært populære blant ungdommen. Vi satser videre på å styrke utdanningene til primærnæringene i Nordland, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap) til fylkeskommunen sine egne nettsider.

Hun legger også til at de har brukt en million kroner på agronomutdanning for voksne, og at det er blitt brukt flere millioner til å kjøpe utstyr som melkeroboter og moderne traktorer.

Annonse

– Det er ei kjempeviktig næring som bidrar til sysselsetting og bosetting i bygdene og holder landskapet åpent. Vi bidrar på ulike måter til næringa, både med politiske innspill inn mot sentrale myndigheter, med ulike næringstilskudd til lokalmatprosjekt og andre satsinger.

Olsen fortalte om den gledelige utviklingen under årsmøtet i Nordland Bondelag. Bondelagsleder Ståle Nordmo forteller at de er veldig fornøyd med innsatsen fylkeskommunen har lagt inn.

– Vi er veldig fornøyd med at fylkesrådet satser på landbruksnæringen og prioriterer nye skolebygg og nytt utstyr i landbruksutdanningen. Vi føler også et ansvar for å bidra til å følge opp denne prioriteringen, og det skal vi få til, sier Nordmo til fylkeskommunens nettsider.

Naturbruk er utdanningen for gartnere, agronomer, skogsoperatører, hestefaglært, fiskere og fagarbeider i reindrift.

Neste artikkel

Kjøparen ber om å få sleppe buplikt på Staur gård