Salet av raudt kjøtt går ned og produksjonen stupar

Engrossalet av raudt kjøtt gjekk ned med 4500 tonn i fjor. Produksjonen fall nær 12.000 tonn, men reguleringslagera krympa på langt nær tilsvarande.

Kjøttforbruk: Engrossalet av raudt kjøtt går ned for 2. året på rad. Størst nedgang i prosent var det på sauer og lam med eit fall på 9 prosent i salet og 11 prosent i produksjonen i fjor. Her frå Time på Jæren. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase
Kjøttforbruk: Engrossalet av raudt kjøtt går ned for 2. året på rad. Størst nedgang i prosent var det på sauer og lam med eit fall på 9 prosent i salet og 11 prosent i produksjonen i fjor. Her frå Time på Jæren. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

3 uker gratis

Komplett

Bestill

3 uker gratis

Neste artikkel

Krever at landbruksministeren rydder opp i MRSA-erstatning