Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Så mye får bonden per melkeliter

Fra 1. juli går litersprisen melkebøndene får opp med tre øre. Da vil basisprisen være på fire kroner og 47 øre per liter.

Nesten fire og en halv kroner får melkebøndene per liter. Foto: Mariann Tvete.

Staten og bondeorganisasjonene ble under årets jordbruksoppgjør enige om at målprisen for melk skulle øke med tre øre. Den nye basisprisen på 4,47 kroner vil gjelde fra 1. juli.

– Så langt i år viser resultater og prognoser i Tine Råvare ingen vesentlige endringer, og basisprisen kan økes tilsvarende avtalt målprisøkning fra jordbruksoppgjøret, står det i meldingen fra Tine.

I mai var månedsprisen på 5,01 kroner. Det er fordi snittmelkeprisen er sammensatt av basispris og kvalitetsbetaling. Denne prisen er snitt utbetalt per liter ku- og geitmelk. Gjennomsnittsprisen varierer gjennom året for å stimulere til jevn melkeinngang.

Annonse

Nationen har tidligere skrevet om at salgsvolumet til Tine har gått ned de siste årene. Noe som har skapt uro hos ledelsen.

– Det gjør oss urolig at det fortsatt er en volumnedgang. Antall liter melk ut fra Tine er ei utvikling vi ikke er fornøyde med, sa Lars Galtung, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Tine, til Nationen tidligere i vår.

Samtidig har Nationen omtalt at Tine ser ut til å mangle en god del melk inn i produksjonen i år.

Neste artikkel

Sp vil ha pensjon fra første krone