Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Regjeringen setter rekord i skogvern

I år ender regjeringens vern av norske skoger på totalt 213 kvadratkilometer skog. Samtidig har 568 norske naturområder kommet inn på en europeisk verneliste.

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

213 kvadratkilometer produktiv skog tilsvarer arealet til cirka 30.000 fotballbaner og gjelder 114 skogområder.

Fra regjeringen tiltrådte og til og med dagens vedtak er det vernet totalt 344 skogområder med i alt 636 kvadratkilometer produktiv skog. Det betyr at skogvernet i samme periode har økt fra rundt 2,5 prosent til cirka 3,2 prosent av landets produktive skogareal. Det tilsvarer en økning på 28 prosent, opplyser Klima- og miljøverndepartementet.

Det betyr at det i 2017 har blitt vernet mer skog enn noensinne, og fredag ble det vernet ytterligere 49 nye skogområder i ti fylker.

– Regjeringen og støttepartiene har mer enn doblet satsingen på skogvern. Årets bevilgning til skogvern på 442 millioner kroner er den høyeste noen gang, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H).

Annonse

Han understreker at det er viktig å ta vare på mangfoldet i norsk natur og verne et representativt utvalg for kommende generasjoner. Målet er å få vernet 10 prosent av skogen.

Samtidig melder Miljødirektoratet at 568 norske naturområder er kommet inn på den europeiske vernelista Emerald Network. Dette er et europeisk nettverk av områder for å bevare naturtyper og ville dyr og planter.

Norge er et av de første landene utenom EU-nettverket som har fått godkjent områder på denne vernelista.

Neste artikkel

Nortura i omstilling: – Det har skjedd et skifte etter Otta