Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Pelsdyrforskrift etterlyses fra Stortinget

En ny forskrift om støtte til pelsdyrbønder som må legge ned driften, skulle vært klar før sommeren. Nå lurer Fremskrittspartiet på hvor den blir av.

Pelsdyrnæringen skal avvikles innen 2025, har Stortinget bestemt. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
Pelsdyrnæringen skal avvikles innen 2025, har Stortinget bestemt. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

– Når vil landbruks- og matministeren legge fram revidert forskrift om kompensasjon for avvikling av pelsdyrhold? skriver Frps stortingsrepresentant Roy Steffensen fra Rogaland i et spørsmål til landbruksminister Olaug Bollestad (KrF).

Steffensen frykter manglende avklaring kan skape en unødvendig belastning for pelsdyrbøndene og familiene som er rammet av at næringen skal legges ned.

Annonse

– Flere bønder har allerede lagt ned driften, men kan ikke starte med noe nytt før de har fått erstatning. De har livene sine på vent, og det er en stor belastning for dem å ikke få en endelig avklaring, sier han til NTB.

Det var Venstre som i regjeringsforhandlingene, først på Jeløya i 2018 og så på Granavolden i fjor, fikk gjennomslag for å avvikle pelsdyrnæringen innen 2025.

Men diskusjonen om erstatning for pelsdyrbøndene som tvinges til å avvikle, har vært lang og kronglete. Enigheten mellom Frp og regjeringspartiene på Stortinget om en ny og forbedret kompensasjonsordning, ble lagt fram i februar.

(©NTB)

Neste artikkel

Mange veljarar glapp for Bollestad på heimebane