Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Pelsdyrbonde anmelder leder i Dyrevernnemnda

Pelsdyrbonde Per Olaf Lauvås har anmeldt en leder i Dyrevernnemnda, opplyser hans advokat Arvid Sjødin.

Pelsdyrbonde Per Olaf Lauvås Lauvås avslørte, med video og telefonopptak, hvordan Mattilsynet innrømmet feilrapportering etter et tilsyn på gården hans. Foto: Benjamin Hernes Vogl
Pelsdyrbonde Per Olaf Lauvås Lauvås avslørte, med video og telefonopptak, hvordan Mattilsynet innrømmet feilrapportering etter et tilsyn på gården hans. Foto: Benjamin Hernes Vogl

Fredag ettermiddag anmeldte pelsdyrbonde Per Olaf Lauvås leder i Dyrevernnemndas avdeling Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord. Det opplyser hans advokat Arvid Sjødin til Nationen fredag.

– Anmeldelsen av leder i Dyrevernnemnda i Rogaland skjer på bakgrunn av at det er han som styrer, leder og organiserer de som har vært på kontroll hos Lauvås, sier Sjødin til Nationen.

– For å forstå feilen i saken, og for å søke endringer, så er det viktig å etterforske de som er ledere av en kontrollfunksjon som ikke virker som den skal, sier Sjødin.

Politianmeldelsen ble levert til Sør-Vest politidistrikt fredag.

– Lederen i nemnda i denne avdelingen står sentralt i denne saken. Det er han som har ansvaret og har valgt de kontrollører som til enhver tid er ute og jobber. Derfor er det vanskelig å forstå at han har valgt en kontrollør som kan noe om kjæledyr, men som ikke har kompetanse på produksjonsdyr, slik det er gjort i denne saken, sier Sjødin.

– Vi ber om at han etterforskes og har derfor nå politianmeldt han, sier Sjødin.

Nationen har vært i kontakt med lederen i Dyrevernnemnda avdeling Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord, som ikke ønsker å utttale seg i forbindelse med anmeldelsen.

Annonse

Avslørte feilrapportering

Lauvås avslørte nylig at Mattilsynet i fjor leverte en feilaktig tilsynsrapport etter et tilsyn på gården hans i Rogaland i fjor sommer.

Det var NRK som først omtalte saken.

Mattilsynet har siden beklaget feilen og blant annet forklart at en annen enn personen som var på tilsynet skrev rapporten basert på vedkommendes notater.

Fredag i forrige uke gikk toppsjef i Mattilsynet, Harald Gjein, av på grunn av den feilaktige rapporten.

Regiondirektøren i region Sør og Vest, samt to ledere ved avdeling Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord trer midlertidig tilbake fra sine lederroller mens pågående interne undersøkelser fortsetter.

Anmeldte Mattilsynet

Pelsdyrbonde Per Olaf Lauvås har tidligere anmeldt Mattilsynet. Anmeldelsen ble henlagt av politiet i februar, men politiet har den siste uka endret mening og opplyst at de vil etterforske saken likevel.

Neste artikkel

Etter 94 år med med drift på gården er det slutt for Ivar