Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ønsker Tour de France velkommen til Danmark med 16 traktorer og 70 rundballer

Fredag starter Tour de France i København. I den forbindelse har Dansk Maskincenter satt i gang et unikt prosjekt.

Dansk Maskincenter Jelling ønsker Tour de France velkommen til Danmark med traktor-sykkel. Foto: Dansk Maskincenter Jelling
Dansk Maskincenter Jelling ønsker Tour de France velkommen til Danmark med traktor-sykkel. Foto: Dansk Maskincenter Jelling

Danmark vil sette scenen for verdens mest berømte sykkelritt, og blir dermed det tiende landet som arrangerer Grand Départ i Tour de France i 2022.

De tre første etappene av den 109. utgaven vil finne sted i København fredag og videre til den sørlige delen av landet.

I den forbindelse har selskapet Dansk Maskincenter Jelling klekket ut et prosjekt litt utenom det vanlige.

– Vi måtte finne på et eller annet. Vi konkluderte raskt med at vi måtte henvende oss til landbruket og bøndene, sier Karin Skjoldemose i Dansk Maskincenter Jelling til Nationen.

Sykkelprosjekt

De 176 rytterne skal først ut i en 13 kilometer individuell tidskamp i København. Andre etappe inneholder 199 kilometer gjennom pittoresk landskap fra Roskilde til Nyborg. Tredje etappe går fra Vejle til Sønderborg. Her vil rytterne sykle forbi byen Jelling i Jylland.

På ett av jordene rytterne etter planen skal passere skal Dansk Maskincenter Jelling plassere ut en rekke rundballer i ulike størrelser og farger som sammen illustrerer sykkelramme, sete, styre, pedaler og kjede.

16 traktorer skal kjøre i ring for å illustrere sykkelhjul i bevegelse. Ifølge Dansk Maskincenter Jelling vil det gå med rundt 70 rundballer.

– I testvideoen er det fire traktorer på hvert hjul. På søndag blir det åtte på hvert hjul. Traktorene er med på å gi sykkelen en bevegelig effekt, sier Skjoldemose.

Det var nettstedet landbrugsavisen.dk som først omtalte saken.

– En hyllest

Dansk Maskincenter omsetter en rekke kjente merker innen landbruksmaskiner, deriblant Massey Ferguson.

– Med dette ønsker vi og ønsker Tour de France velkommen til Danmark, samtidig som det er en hyllest til merket Massey Ferguson som jo er fransk, sier Skjoldemose.

– Vi håper virkelig at helikopteret fanger opp dette prosjektet på søndag, sier Skjoldemose.

Neste artikkel

Dansk gods lurte til seg 28 millioner kroner i svinestøtte fra EU