Økologisk fruktdyrking er krevjande

Mindre avlingar, lågare kvalitet og meir arbeid samanlikna med konvensjonell dyrking. Men det er mogleg å få god økonomi ved å halde jamt avlingsnivå. Det er stikkord frå ei kartlegging frå Nibio om økologisk fruktdyrking.

Fruktdyrkar Annhild Oma haustar discovery ein regnfylt dag ved Hardangerfjorden i Hordaland. Oma dyrker eple og plommer på begge sider av fjorden, vel 80 dekar totalt – 4500 epletre og 4200 plommetre. Foto: Kjersti Kildahl
Fruktdyrkar Annhild Oma haustar discovery ein regnfylt dag ved Hardangerfjorden i Hordaland. Oma dyrker eple og plommer på begge sider av fjorden, vel 80 dekar totalt – 4500 epletre og 4200 plommetre. Foto: Kjersti Kildahl
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

6 mnd fra 849,-

Helg+Digital

Bestill

6 mnd fra 899,-

Komplett

Bestill

6 mnd fra 1 049,-

Neste artikkel

Svineprodusent går frå økologisk til konvensjonelt