Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Økokrim-undersøkelser etter NRK-dokumentar

Økokrim har fått i oppgave å undersøke om dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter» viser straffbare handlinger.

Økokrim skal undersøke om Griseindustriens hemmeligheter viser forhold som bør etterforskes. Foto: NRK
Økokrim skal undersøke om Griseindustriens hemmeligheter viser forhold som bør etterforskes. Foto: NRK

Det er Riksadvokaten som har bedt Økokrim sjekke forholdene i dokumentaren, skriver NRK.

I dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter» ble det filmet med skjult kamera i 13 svinefjøs, og flere har reagert kraftig på bildene som ble vist. Nå skal det undersøkes om noe av det som blir vist i dokumentaren bør føre til etterforskning.

– Riksadvokaten har bedt Økokrim om å nedsette et forprosjekt for å undersøke om dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter» viser straffbare handlinger, og om det på bakgrunn av undersøkelsene er rimelig grunn til å iverksette etterforskning, sier Hans Tore Høviskeland, leder for miljøkrimavdelingen i Økokrim til NRK.

Annonse

Forprosjektet gjennomføres for å innhente informasjon, som skal legges til grunn for om det skal settes i gang etterforskning eller ikke.

Dokumentaren er laget av Norun Haugen, som fra 2013 til 2016 filmet med skjult kamera i svinebesetninger og på slakterier. Dokumentaren ble vist i NRKs Brennpunkt.

Forrige uke kalte landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) næringa inn på teppet. Da kom de fram til en rekke løsninger for å hindre dyrevelferdsbrudd i svinenæringa.

Neste artikkel

Rapport: Slik skal EU styrke distriktsjordbruket