Norske erter kan bli en viktigere kilde til protein

Kan dyrking av erter i nord gjøre at vi slipper å importere soya langveisfra. Et varmere klima kan gjøre det mulig.

De tre NIBIO-forskerne Ewelina Wojciechowska, Inger Martinussen og Ingunn Vågen i ertefeltet på Holt i Tromsø. Foto: Anne Linn Hykerud.
De tre NIBIO-forskerne Ewelina Wojciechowska, Inger Martinussen og Ingunn Vågen i ertefeltet på Holt i Tromsø. Foto: Anne Linn Hykerud.
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

8 uker for 199,-

Helg+Digital

Bestill

8 uker for 249,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

8 uker for 299,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Årets klimatoppmøte skal gi regler for kvotehandel