Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norsk kvinne dømt for dødsvold mot dansk hestehandler

En 44 år gammel norsk kvinne er dømt til tre og et halvt års fengsel i Danmark for dødsvold mot en mannlig hestehandler (53) fra en landsby på Sjælland.

Trondheim  20190414.
Silhuet, Jente på hest. Modellklarert
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Trondheim 20190414. Silhuet, Jente på hest. Modellklarert Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

De to skal ha vært i et forhold.

Dommen slår fast at kvinnen utvises på livstid fra Danmark, ifølge Statsadvokaten i København. Saken har tidligere vært oppe i dansk byrett, hvor kvinnen ble frikjent. Men mandag ble hun kjent skyldig i Landsretten.

Hendelsen fant sted i slutten av desember 2017. Ifølge tiltalen påførte den norske kvinnen kjæresten skader som i kombinasjon med hans helsetilstand førte til at han døde.

Annonse

Påtalemyndigheten mener at hun slo eller sparket ham tre ganger i ryggen, samt stakk ham flere ganger i hodet med en skrutrekker.

Den norske 44-åringen har gjennom hele saken nektet straffskyld.

Kvinnens forsvarer, Christina Schønsted, sier at både hun og klienten er svært overrasket over avgjørelsen. Spesielt fordi kvinnen er kjent skyldig i «legemsangrep» under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Det har vært samme bevisgrunnlag i byretten og landsretten. Allikevel har landsretten nå – i motsetning til byretten – kjent henne skyldig, sier forsvarsadvokaten til nyhetsbyrået Ritzau.

Hun skal nå gå gjennom dommen sammen med sin klient.

Neste artikkel

Hærverk på dansk villsvingjerde: – Dyr og mennesker kan skade seg