Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Næringskomiteen utsetter pelsdyr-innstilling

Næringskomiteen skulle komme med sin innstilling om nedleggelsen av pelsdyrnæringa onsdag. Nå er den utsatt, melder lederen i næringskomiteen.

Minkhold vil være ulovlig fra 2025. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase
Minkhold vil være ulovlig fra 2025. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase

Komiteens innstilling, som skulle vært fattet tirsdag, er utsatt, opplyser leder i næringskomiteen Geir Pollestad (Sp).

– Komiteen har utsatt avgivelse til torsdag, skriver Pollestad i en SMS til Nationen tirsdag.

– Komiteen hadde behov for mer tid. Og opposisjonen er oppgitt over statsrådens manglende evne og vilje til å svare på spørsmål og å gi lovteknisk bistand, skriver Pollestad.

Annonse

Før helgen la de fire regjeringspartiene fram en forbedret kompensasjonsordning for pelsdyrbøndene. Individuell vurdering av gjeld ved hvert enkelt bruk, kompensasjon til de over 62 år, åpning for å øke den økonomiske totalrammen på 505 millioner kroner og økt støtte til rivning av byggverk er hovedelementer i pakken.

Saken skal etter planen videre til behandling i Stortinget 13. juni. Der går det mot at forslaget blir vedtatt. Pelsdyrnæringen skal, ifølge lovforslaget, være avviklet innen 2025. De fire regjeringspartiene KrF, Venstre, Høyre og Frp ble i Granavolden-plattformen enige om at pelsdyrnæringen skal legges ned.

Senterpartiet har varslet at de vil stille med alle sine 19 representanter når Stortinget skal vedta å legge ned pelsdyrnæringen, som dermed skjer med full sal.

Neste artikkel

Fôranlegg for pelsdyr til salgs for 19 millioner kroner