Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mye rottegift i rev i Oslo-området

Rev i Oslo-området har store mengder rottegift i seg, viser en undersøkelse fra Miljødirektoratet.

Miljødirektoratet har funnet miljøgifter i en rekke dyr i Oslo-området. Mest bekymret er direktoratet over høye nivåer av rottegift i rev. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Direktoratet har undersøkt miljøgifter i en rekke dyr i eller nær Oslo. Det er funnet en rekke miljøgifter i jord, meitemark, rotter, rev, børstemark, krill, reke, sild, torsk og i egg fra gråtrost, spurvehaug, kattugle og gråmåke. Mest alarmerende var imidlertid høye nivåer av rottemiddelet bromadiolon i rev.

– Disse revene kan ha vandret inn mot bebyggelse og fått i seg forgiftet mat på steder der man har prøvd å bli kvitt skadedyr med rottegift. Overvåkingen viste også høyre nivåer av rottemidler i levende rotter fanget i byen. For reven, som kanskje spiser dem, er nivåene så høye at de kan være skadelige. For de svakeste revene kan de være dødelige, sier miljødirektør Ellen Hambro.

Rottegift er også funnet i ulv og hund.

Annonse

Miljødirektoratet mener disse funnene viser hvor viktig det har vært å få på plass et strengere regelverk. Muse- og rottemidler som selges, må ha godkjenning fra Miljødirektoratet. Privatpersoner kan bruke musemidler, men kun utendørs.

Bare sertifiserte skadedyrbekjempere har lov til å bekjempe rotter.

Neste artikkel

Serverte svensk mjølk på Noregs største landbruksmesse