Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Miljødirektoratet ber rovviltnemndene redusere ulvekvoten

Rovviltnemndenes vedtak om felling av inntil 36 ulver skal vurderes av Klima- og miljødepartementet. Miljødirektoratet har nå bedt nemndene redusere kvoten.

To ulvevalper i Hedmark, fylket der rovviltnemndene har fattet vedtak om felling. Foto: Terje Håheim / NTB scanpix
To ulvevalper i Hedmark, fylket der rovviltnemndene har fattet vedtak om felling. Foto: Terje Håheim / NTB scanpix

Rovviltnemndene i region 4 og 5 fattet tidligere i sommer vedtak om lisensfelling av inntil 36 ulver i 2017 og 2018. Kvoten er satt til 24 individer innenfor de tre revirene i Julussa, Osdalen og Slettås i Hedmark. I tillegg kan tolv individer i de delene av regionene som ligger utenfor ulvesonen felles.

Flere dyrevernsorganisasjoner har klaget på nemndenes vedtak, og saken er sendt til Klima- og miljødepartementet for endelig avgjørelse. Departementet har bedt Miljødirektoratet om faglig råd, og direktoratet ønsker nå at ett revir skal spares.

– Ulvene i revirene nemndene foreslår å ta ut, er blant dem som reproduserer seg mest stabilt i Norge. Vi er usikre på om bestandsmålet for neste år oppnås om vedtaket om å felle ulvene i samtlige av de tre revirene iverksettes, og vi anbefaler derfor å redusere kvoten med ett revir, sier direktør for Miljødirektoratet, Ellen Hambro.

Annonse

Bestandsmålet for ulv er på fire til seks ungekull, og tre av dem skal være helnorske.

Neste artikkel

Vil redusere nitrogenutslipp ved å kjøpe opp land