Smålensgås: Lokal delikatesse når stadig nye ganer

En gammel tradisjon er å spise mortensgås 11. november. Bøndene bak Smaalensgås fra Østfold forenkler gamle oppskrifter, for å få flere til å sette gås på menyen.

Sebastian Engh, kokk på Curtisen i Halden, serverer gjerne gjestene kortreist Smaalensgås. Foto: Mariann Tvete
Sebastian Engh, kokk på Curtisen i Halden, serverer gjerne gjestene kortreist Smaalensgås. Foto: Mariann Tvete
Har du noe på hjertet?
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

8 uker for 199,-

Helg+Digital

Bestill

8 uker for 249,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

8 uker for 299,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

80 norske utstillarar klare for Grüne Woche i Berlin