Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kommune bevilger 50 000 for å bruke helikopter i bjørnejakt

Det har i lengre tid vært jaktet en bjørn i Indre Fosen kommune i Trøndelag. Nå bidrar kommunen til at man kan bruke helikopter i jakten.

Illustrasjonsfoto: Erik Mandre / Mostphotos.

Det skriver Trønder-Avisa. Et tjuetalls sauer har blitt tatt av bjørnen som har vært jaktet en periode.

Fungerende fylkesmann Gerd Janne Kristoffersen har sørget for at kommunen fikk dispensasjon fra viltloven ved at helikopteret med varmesøkende kamera kan fly lavere enn 300 meter over bakken for å lokalisere bjørnen, skriver avisa.

– De har fått det de har søkt om, ingen ting skal være uprøvd i den situasjonen vi har i Indre Fosen, sier Kristoffersen.

Kommunen selv har bidratt med midler for å få tatt ut bjørnen.

Annonse

– Sammen med ordfører Steinar Saghaug har vi bestemt at vi bruker 50.000 kroner på dette, for å få tatt ut bjørnen så raskt som mulig. Det er bra at fylkesmannen ga oss dispensasjon, sier Liv Darell, som er fungerende ordfører i Indre Fosen til Trønder-Avisa.

Så langt i år har det blitt skutt fem bjørner i Norge. I Bardu i Troms har det vært jaktet en bjørn som har tatt mer enn 60 sauer.

Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet reagerte sterkt på nedskytingen av bjørnene.

– Dette begynner å likne på en stygg og offensiv utryddelsespolitikk. Vi mener det er uakseptabelt med så massiv nedskyting av en fredet og sterkt truet art når Stortinget har bestemt at vi skal ha dobbelt så mye bjørn som det vi har i dag, sa Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet til Nationen den gang.

Neste artikkel

Professor: – Teorier om utsatt ulv skal avklares en gang for alle