Klimakur: Kutt på raudt kjøtt og matsvinn største klimatiltak i jordbruket

Overgang frå raudt kjøtt til plantekost og fisk, i tillegg til redusert matsvinn, blir trekt fram som dei største klimatiltaka i Klimakur-rapporten. 5000 bondeårsverk vil i tilfelle bli borte og 1 million dekar vil gro igjen.

Klimatiltak: Omlegging av kosthaldet med overgang frå raudt kjøtt til plantekost og fisk, i tillegg til redusert matsvinn, blir trekt fram som dei største klimatiltaket for jordbrukssektoren i rapporten Klimakur. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase
Klimatiltak: Omlegging av kosthaldet med overgang frå raudt kjøtt til plantekost og fisk, i tillegg til redusert matsvinn, blir trekt fram som dei største klimatiltaket for jordbrukssektoren i rapporten Klimakur. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

10 uker for 10 kr

Neste artikkel

Strømsjokk: Koster mer enn 2 kroner ekstra å dyrke hver agurk