Japansk og eksklusivt i Aremark

I Aremark i Østfold driver Hans Dagrød med oppdrett av den japanske kvegrasen wagyu.

Japansk rase: Hans Dagrød med sin 800-kilos wagyuokse. – Den skal få vokse ennå litt til, sier matfar. Kompisen veide 480 kilo som slakt. Foto: Siri Juell Rasmussen

Wagyu

Betyr «japansk ku».

Norsk wagyu er det nærmeste vi kommer den berømte kobebiffen.

Kobebiffen er kjent for sin spesielle fettmarmorering.

Ekte kobebiff har gått for over 16.000 kroner kiloet.

I Norge har importert wagyukjøtt blitt solgt for 3600 kroner kiloet

Foreløpig drives oppdrettere av wagyu i Rogaland, Østfold, Opplad og Hedmark.

– 800 kilo, anslår matfar Hans Dagrød, og klør gromgutten i den tjukke, svarte pelsen.

Det ypperste

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Idag er det "Grønn mandag" og du kan nå bestille Nationen med hele 50 % rabatt. Tilbudet gjelder kun idag og du velger selv mellom 6 eller 12 måneder, og om du vil lese avisen kun digitalt eller også få papiravisen levert hjem fredag og lørdag eller hele uken. Velkommen som leser!


Digital

- 50% rabatt (gjelder kun idag)
6 måneder for kun 849,-

Helg + Digital

- 50% rabatt (gjelder kun idag)
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
6 måneder for kun 899,-

Komplett

- 50% rabatt (gjelder kun idag)
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
6 måneder for kun 999,-

Digital

- 50% rabatt (gjelder kun idag)
6 måneder for kun 1 699,-

Helg + Digital

- 50% rabatt (gjelder kun idag)
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
12 måneder for kun 1 799,-

Komplett

- 50% rabatt (gjelder kun idag)
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
12 måneder for kun 1 999,-

Neste artikkel

Hvordan fikk Norge det store havet?