Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jakter ulv etter at to geiter ble drept i Arendal

Tirsdag ble to geiter drept av det som trolig var en ulv på Tromøy i Arendal. Nå har Fylkesmannen utstedt fellingstillatelse.

To geiter ble funnet drept på Tromøy tirsdag. Foto: Statens naturoppsyn
To geiter ble funnet drept på Tromøy tirsdag. Foto: Statens naturoppsyn

– Normalt spiser ikke hunder geiter. Det er også svært sjeldent at de dreper dem. Derfor er det mest sannsynlig en ulv, sier rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn, Jon-Erling Skåtan, til Agderposten.

Det var tirsdag at to geiter ble funnet drept på Tromøy i Arendal kommune. I tillegg ble et lam funnet med skader. Det tas nå hånd om av bonden.

– Disse geitene har blitt avlivet veldig kontant av bitt i nakke og rygg. I tillegg har de blitt spist ganske mye på, helst i fettrike områder som jur, i tillegg til indre organer, sier Skåtan til avisen.

Svømmende hundedyr

Det skal også ha blitt observert et hundelignende dyr svømmende i området, i tillegg til at det er funnet spor på en åker på Tromøya.

Nå har Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder utstedt fellingstillatelse på ulven.

«Det er sannsynliggjort at ulv har drept to geiter i Arendal kommune. Fylkesmannen ser ikke at det foreligger annen tilfredsstillende løsning enn felling av ulven. Fylkesmannen gir derfor tillatelse til felling av 1 ulv i Arendal kommune. Fellingstillatelsen gjelder fra 26. juli til og med 30. juli.», skriver Fylkesmannen i begrunnelsen.

Ute tirsdag morgen

Annonse

Allerede onsdag morgen var skadefellingslaget ute for å lete etter ulven.

– Vi reiste ut 4.30, bruker hunder og ser etter mye spor. Men vi har ikke sett noen nye tegn, sier Geir Håland Moe, leder i skadefellingslaget til Agderposten.

Klokken 9 ble jakten avsluttet i påvente av nye spor eller observasjoner.

– Hvis det er en ulv på Tromøya – med så mye folk, og så liten som øya er, har jeg troen på at den vil bli sett igjen, sier Moe.

Neste artikkel

Var e' vargen?