Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jakter personer som tyvslakter sauer på beite

De siste ukene har politiet flere steder i England fått flere meldinger om sauer som er blitt slaktet mens de har gått på beite. Slakterne har så tatt med seg kjøttet og latt resten av dyret ligge igjen.

Flere sauer er blitt funnet slaktet i England den siste tiden. Illustrasjonsfoto: Sergii Mostovyi/Colourbox

Det første angrepet skjedde 28. februar, hvor fem sauer ble funnet drept. Måten dyrene var blitt slaktet på viste at det var profesjonelle, skriver politiet i Northamptonshire i en pressemelding.

6. mars oppdaget en bonde noen kilometer unna at fem drektige sauer var blitt drept og delvis kuttet, før de skyldige ble oppdaget og rømte.

– Å finne dyr som er blitt drept og slaktet slik er ikke bare opprørende for bønder, men det får også økonomiske konsekvenser, sier Abbey Anstead i politiet.

Mistet fem sauer

Også flere mil unna, i Leicestershire, har en bonde funnet fem av sauene sine slaktet. Tilbake lå bare hodet, skinnet, beinrester og indre organer igjen.

Annonse

– Forhåpentligvis ble de alle drept med en gang, slik at de ikke måtte se slaktingen. Jeg er opprørt, jeg kan ikke tror det. Jeg gråt, sier eier av dyrene, Julie Steele, til avisa Leicestershire Live.

I Shrewsbury oppdaget en turgåer restene etter sauer som var hengt opp i et tre med stålvaiere. Også her var kjøttet fra sauene borte, skriver Farmers Weekly. Og dette er bare noen av eksemplene i en serie av sauedrap i området.

Ber bønder være oppmerksomme

Nå bes folk i lokalsamfunnet om å tipse om alt som blir oppfattet som mistenkelig.

– Vi vil at bønder skal være klar over hva som har skjedd. Hvis du mistenker at noen har sett seg ut dine dyr, eller du har mistet dyr på denne måten, må du kontakte politiet umiddelbart, sier Anstead.

Publikum blir oppfordret til å være oppmerksomme på personer som selger ulovlig kjøtt.

I tillegg til hendelsene der sauer blir slaktet på beite, har det også kommet meldinger om sauer som er stjålet. Ifølge Farming UK ble 71 drektige sauer stjålet fra et beite på Hartington.

Neste artikkel

Solveig Horve Bergsholm: – Mange gruer seg til Mattilsynet kommer