Knas: Ida Hexeberg Rustad i selskapet Myldregard liker at det knaser når hun spiser larven melmums på brødskiva. Foto: Lena Knutli
Knas: Ida Hexeberg Rustad i selskapet Myldregard liker at det knaser når hun spiser larven melmums på brødskiva. Foto: Lena Knutli

Insekter er på vei til din tallerken

Framtida hvor nordmenn spiser larver, maur og gresshopper blir stadig mindre fjern.

Det er Ida Hexeberg Rustad som snakker. Det hun snakker om er melmums. «Melmums» er et nytt ord; Språkrådet lanserte det i 2015, som en erstatning for ordet «melorm».

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

Bestill

1 mnd til kun kroner 1,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

1 mnd til kun kroner 1,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Mímir Kristjánsson håper nordmenn husker hvor viktig norsk mat er også etter koronakrisen