Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Har gitt fellingstillatelse på en ulv i Gudbrandsdalen

Fylkesmannen i Oppland har gitt tillatelse til skadefelling av en ulv fram til mandag 18. juni klokka 12.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tillatelsen er gitt etter at en ulv ble fanga opp på viltkamera ved Bøsetra i Øyer kommune i Sør-Gudbrandsdalen i dag. Det bekrefter Benedicte Broderstad ved Fylkesmannen i Oppland.

Det er ett individ som det er blitt gitt skadefellingstillatelse på, og det vil være mulig å ta ut ulven fram til mandag klokka 12.

Det har tidligere i år, i mai, vært skadefellingstillatelse på en ulv i nabokommunen Gausdal etter at fem lam ble tatt 17. mai.

– Vi kan ikke være sikker på at det er den samme ulven, sier Broderstad.

Annonse

Også i nabo-dalstrøket Østerdalen har det tidligere i år blitt gitt ut skadefellingstillatelse. Det ble gitt ut i Nord-Østerdalen i kommunene Tynset, Tolga, Rendalen og Engerdal. I helga ble 17 sauer tatt av ulv i Rendalen.

– Det har hendt i løpet av de to siste døgna. Tre av sauene var døde, resten måtte avlives, sa rovviltkontakt Per Magde Opdal i Statens naturoppsyn.

Stortingsrepresentant Sandra Borch sa den gangen at det ikke var uventa at kom et slikt angrep.

– Det er beklagelig, og det er beklagelig at dette skjer utenfor ulvesona. Vi har frykta dette lenge, siden jakta ble stoppa tidlig i vinter. Ulvebestanden i Norge er for høg, sa hun til Nationen da.

Neste artikkel

EU-parlamentet opnar for meir uttak av rovdyr