Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Blir ny sjef i Landbrukssamvirket

Gaute Lenvik kommer fra jobben som administrerende direktør i Veterinærinstituttet.

Gaute Lenvik er ansatt som ny administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke. Foto: Lars Bilit Hagen
Gaute Lenvik er ansatt som ny administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke. Foto: Lars Bilit Hagen

Gaute Lenvik er ansatt som ny administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke, skriver Norsk Landbrukssamvirke i en pressemelding til Nationen.

– Min interesse og kunnskap er rettet mot et levende landbruk og norsk matproduksjon. Jeg ser frem til å realisere prioriteringene som Norsk Landbrussamvirke har gjort i den nye strategien, sier Gaute Lenvik ifølge pressemeldingen.

Lenvik kommer fra jobben som administrerende direktør i Veterinærinstituttet, hvor han har vært ansatt siden 2016. Han har lang landbruksfaglig erfaring, og har tidligere i sin karriere blant annet vært direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke.

– Gleder meg til å bruke kunnskapen min

Lenvik har også jobbet flere år i Landbruks- og matdepartementet som avdelingsdirektør og konstituert ekspedisjonssjef. Han har sin utdanning fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Annonse

– Med lang erfaring fra flere roller i næringen gleder jeg meg til å bruke min kunnskap for å videreutvikle Norsk Landbrukssamvirke, sammen med medlemsbedriftene. Vi skal støtte næringen i de endringene de står foran, øke forståelsen for samvirke som eierform og ikke minst synliggjøre den avgjørende posisjonen landbrukssamvirkene har i det norske samfunnet, forteller Lenvik.

Styret er fornøyd med ansettelsen

Styret i Norsk Landbrukssamvirke er godt fornøyd med at Lenvik har takket ja til den viktige jobben.

– Vi har vært opptatt av å finne en leder som forstår samvirkenes utfordringer og behov i en tid med mye omstilling i næringen. Lenvik har tung erfaring innen landbrukssektoren, og som leder. Hans viktigste oppgave blir å fylle ny strategi med innhold og slik skape økt verdi for medlemsbedriftene i Norsk Landbrukssamvirke, sier styreleder Anne Jødahl Skuterud i Norsk Landbrukssamvirke.

Lenvik tiltrer jobben som administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke senest 1. juni 2020.

Neste artikkel

Bank tilbyr rentefrie lån til bønder: Bekymra for at matproduksjonen vil gå ned