Grågåsa – fra jordet til bordet

Grågåsa spiser opp, tråkker ned og bæsjer på graset bøndene bruker i grôvforproduksjonen. Men hvor mye skade gjør de egentlig? Og kan de heller brukes som en ressurs?

Bonden ser på grågåsa som en plage, men den kan også være en betydelig og velsmakende ressurs. Denne familien trives ved vannkanten på Hvaler. Foto: Jon Haaland
Bonden ser på grågåsa som en plage, men den kan også være en betydelig og velsmakende ressurs. Denne familien trives ved vannkanten på Hvaler. Foto: Jon Haaland
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

Bestill

1 mnd til kun kroner 1,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

1 mnd til kun kroner 1,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Forskere vil undersøke hvordan vindkraft påvirker insekter