Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gjødselsselskapet N2 Applied er nå verdt 245 millioner

På nyåret kom Norgesgruppen og Johansson-familen inn på eiersiden. Nå er møkkselskapet som ble starta av Grete Sønsteby og Rune Ingels, verdt 245 millioner kroner.

Foto: Lars Bilit Hagen
Foto: Lars Bilit Hagen

– Det er skjedd noe dramatisk. Det er virkelig etterspørsel etter det vi holder med på, sier Sønsteby til Dagens Næringsliv.

Hun starta gjødselsselskapet sammen med Rune Ingels i 2010. N2 Applied har i dag 22 ansatte og har nylig henta inn 74 millioner kroner fra investorer.

Dagens Næringsliv skriver at Norgesgruppen og Johansson-familien har gått inn med tilsammen 30 millioner kroner på nyåret. I forbindelse med kapitalinnhentinga prises selskapet til 245 millioner kroner.

– Vi mener selskapet besitter en spennende teknologi med stort potensial for norske bønder til å gjøre matproduksjonen mindre ressurskrevende og mer miljøvennlig, sier kommunikasjonssjef Ingrid Solberg Gundersen i Norgesgruppen til DN.

Annonse

Tilsetter nitrogen til husdyrgjødsel

N2 Applied har laget en maskin, en plasmareaktor, som blander husdyrmøkka sammen med nitrogen. Maskinen skal kunne installeres på den enkeltes husdyrbruk, og resirkulere næringsstoffene. Målet er redusere forbruket av kunstgjødsel.

Nationen har tidligere skrevet om selskapet og deres metode for å lage organisk gjødsel, som slipper ut mindre lystgass, ammoniakk og metan. N2 Applied arbeider for økt bærekraft og lønnsomhet i landbruk og utvikler en løsning som setter bonden i stand til å produsere sin egen nitrogen, ta være på næringsstoffene og stopper utslipp av ammoniakk og klimagasser.

Til Nationen i oktober sa Trond Lund i selskapet at de har en målsetting om å få installert 40.000 slike maksiner internasjonalt i løpet av fem år, både selv og gjennom partnere intormasjonalt.

– 90 prosent av ammoniakkutslippene i verden kommer fra landbruket og det kommer fra gjødsel, sa Lund til Nationen da.

Neste artikkel

Bondetoppar ut mot budsjettet til SV: – Svekker jordbruket