Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Geno-leder får fornyet tillit av valgkomiteen - ny nestleder foreslås

Genos valgkomité foreslår gjenvalg av styreleder Jan Ole Mellby og ny nestleder til styret Anne Margrethe Solheim Stormo. Vegard Smenes er ønsket som nytt styremedlem.

Styret i Geno 2019, fra venstre Jon Helge Sandal, Elisabeth Gjems, Jan Ole Mellby, Anne Margrethe Stormo, Ole Magnar Undheim, Inger Lise Ingdal og Anne Guro Larsgard. Foto: Mari Bjørke
Styret i Geno 2019, fra venstre Jon Helge Sandal, Elisabeth Gjems, Jan Ole Mellby, Anne Margrethe Stormo, Ole Magnar Undheim, Inger Lise Ingdal og Anne Guro Larsgard. Foto: Mari Bjørke

Storfebøndenes avlsorganisasjon Geno holder årsmøte på Scandic Ringsaker på Furnes 30. og 31. mars.

I år er alle styremedlemmene på valg. Fra og med neste år er halvparten på valg hvert år. Styreleder og nestleder til styret er på valg hvert år.

Gjenvalg

Jan Ole Mellby er foreslått gjenvalgt som styreleder. Han er født i 1957 og bor i Skjeberg i Østfold.

Genos valgkomité foreslår gjenvalg av styreleder Jan Ole Mellby. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase
Genos valgkomité foreslår gjenvalg av styreleder Jan Ole Mellby. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase

I Geno har han tidligere vært varaordfører i fire år, ordfører i fire år og styremedlem/nestleder 2009 -2012. Han ble valgt til styreleder i 2012.

Valgkomiteens innstilling til Genos styre

Jan Ole Mellby, Skjeberg – gjenvalg som leder.

Anne Margrethe Solheim Stormo, Reipå – ny som nestleder, gjenvalg som styremedlem nord.

Ole Magnar Undheim, Brusand – gjenvalg som styremedlem sørvest.

Elisabeth Gjems, 2450 Rena – gjenvalg som styremedlem øst.

Vegard Nils Smenes, 6532 Averøy – ny som styremedlem midt.

Anne Margrethe Solheim Stormo er foreslått som ny nestleder til styret. Hun er født i 1971, og bor på Reipå i Meløy kommune, Nordland. Hun ble valgt inn i styret i 2018.

Nytt styremedlem

Annonse

Vegard Smenes fra Averøy er innstilt som nytt styremedlem fra Midt-Norge. Nåværende styremedlem fra samme område, Inger-Lise Ingdal, ønsket ikke gjenvalg.

Vegard Smenes fra Averøy er ønsket som nytt styremedlem i Geno. Foto: Geno
Vegard Smenes fra Averøy er ønsket som nytt styremedlem i Geno. Foto: Geno

Smenes er født og oppvokst på hjemgården på nordsiden av Averøya mot Atlanterhavsvegen i Møre og Romsdal. Han overtok gården fra sine foreldre for fem år siden, fortellerGeno i en pressemelding.

33-åringen driver sammen med kona Eini og en liten nyfødt datter. Han forteller at han setter stor pris på å ha en arbeidsivrig kårkall med seg også.

I fjøset er det mellom 20 og 25 melkekyr, kvoten er på 160 tonn melk. Gården er på 200 dekar dyrka eng og i tillegg noe beite.

Geno SA

Er et samvirkeforetak eid av 8.700 norske storfebønder.

Hovedoppgavene er avlsarbeid og utvikling av NRF-populasjonen (Norsk Rødt Fe), samt å tilby inseminering av kyr og kviger over hele landet og tjenester i tilknytning til dette.

NRF-kua er i verdenstoppen når det gjelder egenskaper som fruktbarhet, helse og livskraft i kombinasjon med god melkeproduksjonsevne.

Det er stor etterspørsel etter NRF-sæd fra hele verden og selskapet eksporterer til over 30 land.

Kilde: Geno

Smenes driver med ren NRF, men selger oksekalvene til en annen oppdretter i området og har derfor krysset inn kjøttfe på noen av kyrne han ikke ville sette på avkom etter.

Bondeyrket ikke gitt

Smenes synes det Geno driver med er interessant og det har skjedd mye bra arbeid i Geno. Det er svært viktig for bonden å ha gode dyr å jobbe med, mener han.

Det var ikke gitt at han som nummer seks av sju søsken skulle overta garden. Men han forteller han har gått i hælene på far sin siden han lærte å gå og har alltid vært opptatt av dyr og gårdens arbeidsoppgaver. Så da fikk han overta som hadde den største interessen, ifølge pressemeldingen.

Smenes er utdannet agronom fra Lyngdal jordbruksskole.

Neste artikkel

Sæd fra norske husdyr gjør det stort i utlandet