Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gård til salgs for 18 millioner kroner

Med en takst på 17,9 millioner ligger nå Vormnes gård i Nes i Akershus ute for salg. Eiendommen har vært i bruk siden 1760.

Vormnes gård er lagt ut for salg. Foto: Ketil Koppang Landbruks og Næringsmegling
Vormnes gård er lagt ut for salg. Foto: Ketil Koppang Landbruks og Næringsmegling

I annonsen står det at gården er en "unik, herskapelig landbrukseiendom med fantastisk beliggenhet – et landemerke siden 1760-årene med mye historie".

Eiendommen er på 1083,5 dekar og har en 2 kilometer lang strandlinje langs Vorma. I tilknytning til gårdstunet er det tidligere tinghus og røkterbolig, samt flere driftsbygninger.

– Det er historikken til gården som gjør den så spesiell. Den er flere hundre år gammel og ligger vakkert og strategisk til på en topp. Så er det en flott jordvei og selve hovedbygningen er på rundt 600 kvadratmeter, sier Ketil Koppang, eier av Ketil Koppang Landbruks og Næringsmegling, som står for salget.

Det har blitt drevet med kjøttproduksjon på gården, og eiendommen har blitt vesentlig renovert de siste åra.

– Så har gården et unikt fyringsanlegg som går over hele gården. Men først og fremst er det størrelsen på jordveien og de historiske bygningene som gjør denne gården så spesiell, sier Koppang.

Annonse

God respons

Gården ble solgt i 2013, da for 13,9 millioner kroner. Årsaken til prishoppet er, ifølge eiendomsmegleren, klar.

– De har renovert halve huset, med nye bad og kjøkken og restaurert gården på en veldig fin måte. De har fått sjel og stil intakt. I tillegg har de gjort en del andre ting med byggene, sier han.

– Grunnen til at gården selges er fordi det er et dødsbo, opplyser Koppang.

Selve visninga skal være søndag 24. november, og tirsdag til uka opplyser han.

– Det har vært god respons på gården. Vi har hatt to private visninger, i tillegg til de to åpne visningene vi skal ha, sier Koppang.

Neste artikkel

Før ville Bollestad bannlyse opsjonsavtalar - nå er ho taus