Forskar: Kutt i kjøttforbruket gir lågare sjølvforsyning

Redusert kjøttforbruk og færre storfe og sauer vil gi lågare sjølvforsyning, ifølgje forskar, som har rekna på alternativ bruk av jordbruksareala.

Konsekvensar: Laila Aass, husdyrforskar ved NMBU, seier færre drøvtyggarar vil gi mindre bruk av areala og redusert sjølvforsyning med mat. Foto: Vidar Sandnes

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

Engelsk universitet forbyr storfekjøtt