Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fellingstillatelse på bjørn blir ikke utvidet

Fylkesmannen i Troms har bestemt at fellingstillatelsen på en bjørn som har tatt livet av mer enn 60 sau i Bardu, ikke forlenges.

Årsaken er at bjørnen ikke er blitt sett siden natt til mandag, og at det derfor er for krevende å jakte på den, skriver NRK.

Andreas Røsæg ved miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Troms sier beredskapen fortsatt vil bli opprettholdt, ifølge Troms Folkeblad.

– Både vi, Statens Naturoppsyn, jaktlag og andre involverte er fortsatt i beredskap, og vi vil vurdere fortløpende om det blir nødvendig med ny fellingstillatelse, sier Røsæg.

Bardu kommune i Troms markert på kartet. Illustrasjon: Skjermdump fra Google maps
Annonse

Sauene ble tatt av bjørnen i slutten av juni og et skadefellingslag har vært ute for å skyte bjørnen, men altså uten resultat hittil.

Jaktleder fra Statens Naturoppsyn, Lars Gangås, uttalte til Troms Folkeblad tirsdag at de dagen i forveien hadde brukt plotthund i jakta.

– Hunden var på jakt etter bjørnen, men bjørnen krysset en elv, det samme prøvde hunden – men fikk problem. Så vi brukte resten av dagen på å redde hunden som satt seg fast i elva, uttalte Gangås til avisa.

Hunden ble skadd, og hundeføreren tok den med seg hjem igjen tirsdag, ifølge Gangås.

Neste artikkel

Mer ulvebråk på trappene