Færre resistente bakteriar i norsk kylling

Veterinærinstituttet melder om nedgang i funna av antibiotikaresistente bakteriar i norsk kylling.

Det er gjort færre funn av ESBL i norskprodusert kylling, seier Anne margrethe Urdahl som er forskar ved Veterinærinstituttet. Foto: Siri Juell Rasmussen
Det er gjort færre funn av ESBL i norskprodusert kylling, seier Anne margrethe Urdahl som er forskar ved Veterinærinstituttet. Foto: Siri Juell Rasmussen

– Vi driv og gjer ferdig våre analysar no, men eg kan seie at funna våre til no indikerer ein nedgang, seier Anne Margrethe Urdahl, som er seniorforskar ved Venterinærinstituttet . Ho heldt føredrag på eit seminar om matproduksjon og antibiotikabruk i regi av GenØk – senter for biosikkerhet i Oslo denne veka.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

100 dager for 100 kr

VÅRT BESTE TILBUD!

Helg + Digital

Bestill

1 mnd for 310,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

1 mnd for 360,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

God dyrevelferd – et felles mål