Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Elvestuen varsler besøk til ulveområder

Over 150 sauer er bekreftet døde etter ulveangrep i Nord-Østerdal den siste tiden. Nå lover miljøminister Ola Elvestuen (V) å besøke området.

– Dette er store tap for dem det gjelder, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
– Dette er store tap for dem det gjelder, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Elvestuen opplyser lørdag ettermiddag til NTB at han jobber med å finne en dato for besøket, som er ønsket av lokale bønder.

– Jeg har stor forståelse for at de ønsker det. Dette er store tap for dem det gjelder, sier miljøministeren.

De siste skadene har skjedd i Rendalen, og ifølge Arbeidets Rett er tallet der nå oppe i 29 døde sauer.

– Vi har avlivet sau og lam fra i går kveld, gjennom natta og utover morgenen, sier fellingsleder Jo Esten Trøan til Østlendingen lørdag formiddag.

Verste angrep til nå i år

Tidligere i uka har ulv tatt sauer i Tynset, Rendalen og Tolga. Dette er ulveangrepene med størst omfang hittil i år. Tolga kommune har satt kriseberedskap. Et fellingslag jakter på ulven, men den er foreløpig ikke tatt.

Annonse

– Ulven kan være tett ved, men vi må være forberedt på at den allerede kan være på vei nordover igjen. Dette er krevende, sier Trøan.

Leder i Hedmark Bondelag, Erling Aas-Eng, kaller sauetapene en katastrofe. I fjor sommer var sauetapene store på Hadeland i Oppland, en sak som fikk stor oppmerksomhet.

– Men vi ligger litt lenger unna Oslo, jeg føler på det, sier Aas-Eng oppgitt til Østlendingen.

Etterlyste Elvestuen

Blant annet er den lokale bondelagslederen skuffet over at statsråd Elvestuen ikke har besøkt regionen etter flere oppfordringer.

Elvestuen understreker på sin side at det viktigste handler den akutte innsatsen, og at myndighetene stiller med det de har.

– Der bistår Statens naturoppsyn lokalt og har de nødvendige fullmakter for å ta ulven eller ulvene så fort som mulig, sier han til NTB.

Tirsdag skal Norges Bondelag-leder Lars Petter Bartnes besøke området.

Neste artikkel

Rovdyrforliket ligger fast for regjeringa – vil effektivisere skyting av rovdyr