Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Død kalv funnet i bur i skogen

En kalv ble funnet i et bur ute i skogen i Småland i Sverige. Politiet klassifiserer hendelsen som dyreplageri og mistenker tjuvjakt på rovdyr.

Illustrasjonsfoto: Arve Schaug

Lørdag ettermiddag ble svensk politi tipset av en innringer om en kalv som lå i et bur som var snekret sammen av lastepaller utenfor Kalmar.

– Politipatruljen kan konstatere at kalven var i live da den ble satt i buret etter som det var avføring i buret, sier Evelina Olsson, pressetalsperson for politiet til Aftonbladet.

Mistenker tjuvjakt

Politiet har vært i kontakt med flere personer i området, både bønder og lokale jegere.

– En mulighet vi ser på er om dette dreier seg om tjuvjakt. Det finnes både ulv og gaupe i området, sier Olsson.

Ifølge Aftonbladet foreligger det nå en politianmeldelse og hendelsen klassifiseres som dyreplageri.

Annonse

Lover dusør på 75.000 kroner

Den tidligere parlamentarikeren og Robinson-deltakeren Jan Emanuel Johansson gikk lørdag kveld ut på sosiale medier med en dusør på 75.000 svenske kroner til dem som bidrar med tips som fører til at saken blir oppklart.

– Jeg tror at det trengs insentiv for å få folk til å prate. Det er sikkert ikke første gangen denne personen begår ulovlig jakt. Antakeligvis så skryter han om dette og antakeligvis er det flere personer som vet hva han holder på med, sier Jan Emanuel Johansson til Aftonbladet.

Mandag morgen høynet Johansson dusøren til 95.000 svenske kroner.

«Nu är belöningen uppe i 95.000kr tack vare vänner som engagerar sig och lägger till pengar! Dela gärna. Ju mer spredning, ju större möjlighet att den vidriga djurplågaren åker fast», skriver han på sosiale medier mandag morgen.

Neste artikkel

Billigst mulig - gir blaffen i konsekvenser