Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Denne gården kan bli din for 14 millioner

Gården har 700 dekar dyrka mark, som skal være spesielt egnet tilpoteter, gulrøtter og korn.

Denne eiendommen i Åsnes kommune i Hedmark ble lagt ut for salg fredag. Foto: Ketil Koppang – Landbruks- og næringsmegling

Gården er egnet for dem som har egenkapital og lite lån, mener Jan Endre Strandbakken hos Ketil Koppang – Landbruks- og næringsmegling. Det skriver avisa Østlendingen.

Eiendom på Gjesåsen i Åsnes kommune i Hedmark ble lagt ut for salg fredag. På nettsidene sine beskriver meglerfirmaet gården som en «sentralt beliggende landbrukseiendom – godt tilrettelagt for potet- og grønnsaksproduksjon».

Mye dyrka mark

Tomteareal er 1.990.800 kvadratmeter, hvorav 700 dekar er dyrka mark. Tidligere har det vært stordrift på poteter, gulrøtter og kornproduksjon på bruket.

– Det er ikke ofte vi legger ut noe med såpass mye dyrkamark. Som regel er det rundt 300 mål. Det er vanskelig å greie seg på det uten å ha en jobb utenfor, sier Strandbakken til Østlendingen.

«Jorda er meget godt egnet til alle produksjonsformer. Jorda er tørkesterk, hovedsakelig siltlig sandjord som også har noe drenerende egenskaper», skriver meglerfirmaet videre i sin presentasjon.

Landbrukseiendommen er et konkursbo, og i annonsen oppfordres kjøper til å gjøre en grundig undersøkelse av eiendommens omfang og tilstand før det inngis bud, skriver Østlendingen.

Konsesjonsplikt

Annonse

Gården har nesten 1300 dekar skog. Mesteparten består av gran og furu, men også litt lauvskog.

Det er de siste årene kjøpt tre småbruk i tillegg til hovedgården.

– Det har sin verdi det også. De kan man bruke til arbeidere ved gården eller skille ut til andre familiemedlemmer, sier Strandbakken til Østlendingen.

Det er konsesjonsplikt på eiendommen, og kjøper søke kommunen om å få lov til å overta og drive gården.

Dessuten er det også odel på gården, noe som gjør at gården kan kreves tilbake innen et halvt år.

Neste artikkel

Dette mener norske bønder om EAT-rapporten