Bønder ville utvikle Norges første spontangjæret surøl. Da kom forskerne

Ambisjonene om å utvikle Norges første spontanfermenterte surøl har ført forskere til gårdsbryggeriet i Gvarv.

– Kunnskapen vi får fra forskningen om gjær- og bakteriestammene her på gården og i bryggeriet gjør at vi kan lage nye, særpregede øltyper, sier Eivin Eilertsen. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Nofima
– Kunnskapen vi får fra forskningen om gjær- og bakteriestammene her på gården og i bryggeriet gjør at vi kan lage nye, særpregede øltyper, sier Eivin Eilertsen. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Nofima
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

3 uker gratis


Komplett

Bestill

3 uker gratis

Neste artikkel

Forskere mener at å stanse kalking kan føre til en forsuring av bekker i populært skogsområde