Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bondelagskokk: I kveld blir Nesjes etterfølgar kåra

I kveld blir årets Bondelagskokk avslørt. Dei tre finalistane er Halvar Ellingsen, Thomas Valø og Fredric Klev. Litt over klokka ti blir vinnaren annonsert.

Nils-Henning Nesje er kjøkkensjef og selvutnevnt matpredikant med ekte kjærlighet for kortreist mat. Han har vore Bondelagskokk i 2017 og 2018. Foto: Siri Juell Rasmussen

Det skjer under finalekvelden i Det Norske Måltid i Stavanger.

Sidan 2003 har ein jury kåra årets Bondelagskokk, som plar har tittelen i to år. Felles for vinnarane er innsatsen deire for å fremje bruken av norsk råvarer, mattradisjonar og produsentar.

Dei to siste åra er det Nils-Henning Nesje, som har vore Bondelagskokk.

– Det er imponerande å sjå at så mange fagfolk ønskjer å satse på norske ressursar og ser på norske produkt til å ha såpass høg kvalitet at dei vil etablere ei framtid og eit livsverk rundt det. Alle dei tre nominerte ønskjer å fortelje ei historie gjennom maten dei serverer både gjestar og tilsette, seier jurymedlem og kokk Even Ramsvik.

I juryen er i tillegg kjøkkensjef Mette Beate Evensen ved Røst Teaterbistro i Trondheim, kokk Jørn Lie eier av Gamle Raadhus restaurant og Vaaghals og juryleiar Lars Petter Bartnes, leiar i Noregs Bondelag.

Annonse

Dei tre finalekandidatane er i år:

Halvar Ellingsen: Han flytta heim til Nord-Noreg for tre år sidan og driv eit cateringfirma frå Sigerfjord i Vesterålen.

Thomas Valø: På Buøy Gård på Buøya nord på Trøndelagskysten driv Thomas Valø som kjøkkensjef, bonde og eigar.

Fredric Klev: Fredric har dei to siste åra vore kjøkkensjef og medeigar i Sellanraa Bok & Bar i Trondheim. På Sellanraa er fokus å gi gjestane ei god oppleving innan mat, drikke og litteratur.

Neste artikkel

Norskog om nasjonalpark i Østmarka: – Ikke fornuftig i en tid da samfunnet skriker etter fornybare r