Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bonde skjøt dyrene da Mattilsynet kom på kontroll

En bonde fra Sandnes skjøt fire av dyrene sine mens Mattilsynets inspektør var til stede på gården.

Da Mattilsynets inspektør kom til gården, var konklusjonen at dyrene skulle omplasseres. Dette var ikke bonden enig i. Foto: Mostphotos
Da Mattilsynets inspektør kom til gården, var konklusjonen at dyrene skulle omplasseres. Dette var ikke bonden enig i. Foto: Mostphotos

Det skriver Stavanger Aftenblad.

Bonden ble i fjor ilagt forbud mot å drive med produksjonsdyr, som følge av dårlig dyrevelferd.

Men bonden valgte å beholde dyr på gården, og i helgen fikk Mattilsynet en bekymringsmelding. De sendte tirsdag en inspektør for tilsyn.

– Vår vurdering på stedet var å avvikle driften dyreholdet. Dyrene er fjernet og omplassert, sier Odd Ivar Berget, avdelingssjef for Mattilsynet i Sør-Rogaland, Sirdal og Flekkefjord til Stavanger Aftenblad.

Annonse

Sperret veien og skjøt dyr

Men bonden var ikke enig i at dyrene skulle fjernes. Etter at bonden forsøkte å stanse transporteringen bort fra gården ved å sperre veien med sin egen bil, tilkalte Mattilsynet politiet.

Sandnes-bonden valgte å skyte fire av sine egne dyr, mens inspektøren var på gården. Politiet kom til stedet minutter etter skytingen.

– Dette er en tragedie. Bonden skjøt fire dyr mens vi oppholdt oss på gården. Vi fikk med oss 10 dyr, som nå kjøres i sikkerhet, forteller en anonym kilde som var til stede på gården til avisa.

Aftenbladet har vært i kontakt med bonden som lagt på vei bekrefter det som har skjedd på gården. Han vil ikke kommentere saken ytterligere ovenfor avisa.

Det finnes fortsatt andre dyreslag på gården.

Neste artikkel

Lot oksen stå minst en uke ute i minusgrader på tilhenger